Menu

Benin, Tanguieta, Saint-Jean de Dieu Ziekenhuis

Specialisaties : Orthopedie en ENT/cervico-faciale

Teams vanuit CHIREC, Universitair Ziekenhuis Saint-Luc, Universitair Ziekenhuis Erasme

Het ziekenhuis van Saint Jean de Dieu ligt in het uiterste noorden van Benin, en ontvangt niet alleen de bevolking van het gehele grondgebied, maar ook dat van naburige landen. De nood voor medische bijstand is hier zeer hoog en talrijke internationale teams lossen elkaar af. Deze zorgen voor een permanente opleiding van het verplegend personeel en helpen ook de lokale teams voor de behandeling van vele patiënten.

De Keten van Hoop België is actief op het gebied van orthopedie en ENT.

In orthopedie, bestaan de teams uit chirurgen, anesthesisten en paramedici zoals gypsotherapeuten, verpleegsters, fysiotherapeuten en technici. De misvormingen zijn aangeboren afwijkingen of, vaak, secundair aan trauma’s die slecht of niet verzorgd zijn.

In 2015 , werden meer dan 60 kinderen geopereerd. Speciale aandacht is besteed aan de opleiding van het lokale team op de “Ponseti”-techniek voor het behandelen van kinderen geboren met horrelvoet. Deze opleiding werd op een praktische manier gegeven bij kinderen met deze handicap, maar ook op een meer theoretische manier via cursussen en didactisch materiaal.

ENT en cervico-faciale chirurgie zijn complex vanwege de vaak lange periode tussen het begin van de aandoening en de medische of chirurgische behandeling. Gezinnen komen in laatste instantie naar het ziekenhuis en de schade is dan aanzienlijk. De vereniging wil een steunprogramma van bewustzijn voor de bevolking oprichten, zodat patiënten sneller op raadpleging gaan en in betere omstandigheden verzorgd kunnen worden. Tijdens de laatste ENT missie heeft het Belgische team een chirurg van de Universiteit van Parakou, de tweede Universiteit van Benin, kunnen trainen.

Ons project in Benin wordt gesteund door het bedrijf Sari 2000

logoSari2000

Een kind genezen is het een toekomst geven!

  TOP