Menu
Nos projets_Rwanda

Rwanda, Kigali, King Faisal Hospital

Specialisatie: cardiologie.

Teams van het UZ Gent, Universitair Ziekenhuis Saint-Luc en Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola te Brussel.

Amerikaanse, Australische en Belgische internationale teams zullen hun actie ten voordeel van hartpatiënten in het King Faisal Ziekenhuis voortzetten: consultaties, operaties en catheterisatie, opleidingen, conferenties en cursussen.

Tijdens 2015 werden er missies uitgevoerd in mei en november. Tijdens deze missies heeft het Belgische team de referentie cardiologen kunnen ondersteunen bij diagnoses, alsook het Rwandese team begeleid bij gespecialieerde behandelingen. 30 kinderen zijn ook verzorgd via chirurgie of catheterisatie.

Honorine en Justin, reeds geopereerd in 2014 en 2015 in België, werden ook terug onderzocht tijdens deze missie. Onvergeetelijke momenten voor de ouders van deze kinderen die het medische team dat hun kind « gered » heeft hebben ontmoet, momenten van gedeelde vreugde…

Dit jaar is er bijzondere aandacht besteed aan de opleiding van de teams van de hospitalisatie-eenheden die de kinderen begeleiden voor en na hun cardiale ingreep.  Deze opleiding over hartafwijkingen zorgt voor de nauwlettende opvolging van kinderen in het ziekenhuis.

Tijdens deze missies worden er tevens vergaderingen met de medische autoriteiten van het land georganiseerd om hen op de hoogte te brengen van de laatste ontwikkelingen op het gebied van cardiale pathologieën van het kind en om expertise van specialisten aan te bieden voor de ontwikkeling van deze discipline.

Ons project in Rwanda wordt gesteund door het bedrijf Sari 2000

logoSari2000

Een kind genezen is het een toekomst geven!

  TOP