Menu

SENSIBILISERING OP RECHT OP KWALITATIEVE GEZONDHEIDSZORG

 

Keten van Hoop sensibiliseert kinderen in België via acties in de scholen, waar de jeugd geïnformeerd word over de tussen « Noord » en « Zuid » wat betreft gezondheidszorg. Deze acties lenen zich ook goed om andere onderwerpen te behandelen, zoals kinderrechten.

Het gaat werkelijk over een ervaring voor deze kinderen vanuit. Ze krijgen de kans om een ziek kind uit een ontwikkelingsland te ontmoeten. Zo kunnen ze vaststellen wat de verschillen zijn (dagelijks leven, lange afstand tussen dorp en een medisch center of ziekenhuis, kost van het leven en van de medische zorgen ter vergelijking van salaris, enz.)

Naast deze verschillen wordt er ook aandacht gegeven aan wat ze gemeen hebben (school, gezin, sociaal leven). Het kind blijft tijdens zijn verblijf in België samen met een gezin, wat ook zorgt voor educatieve waarden aan beide kanten.

De NGO definieerd samen met de directie en de leraars waar deze de nadruk willen leggen tijdens de presentatie, in functie van het pedagogisch programma van de school, alsook het leeftijd van de kinderen.

Een medewerkster van Keten van Hoop België maakt dan een eerste voorstelling van het project, die gevolgd zal worden door een sessie vragen en antwoorden, en door het organiseren van een gezamenlijke actie ten gunste van zieke kinderen uit ontwikkelingslanden.

 

Neem contact op: info@keten-hoop.be

of bel ons op 02/764 20 60 of op 0478 60 50 98

ATTITUDES EN VAARDIGHEDEN VOOR EEN BETERE WERELD

Bewustwording, Mobilisering, Promotie en versterking van waarden, Solidariteit

  TOP