Menu

Nieuws van de kindjes die in België genezen worden

Jacques is 12 en afkomstig uit Burundi. Hij lijdt al 3 jaar aan een infectie aan de heup en ondanks 3 operaties in zijn thuisland blijft hij enorm veel pijn hebben en kan hij niet zelfstandig stappen. Zijn geneesheer stuurde ons een brief : « Het is noodzakelijk en dringend dat Jacques in het buitenland wordt opgenomen om beter verzorgd te worden ». Onze keten van solidariteit is in actie getreden en Jacques is in België aangekomen. Alvorens een operatie uit te voeren die hem zal toelaten pijnloos en zonder krukken te stappen, ondergaat Jacques momenteel een medische behandeling om hem optimaal op die operatie voor te bereiden. Jacques volgt ook les op de school «L’Escale» en is een goede leerling.

Lina, een klein Marokkaans meisje van 20 maanden, lijdt aan een hartafwijking en zal eind oktober, zodra ze in België aankomt, een openhartoperatie ondergaan.

Benny-Hornice, een kleine Congolese jongen van 4 jaar, heeft eveneens een hartafwijking die een openhartoperatie vergt. Benny-Hernice wordt eind oktober in België verwacht en zijn operatie zal enkele dagen na zijn aankomst kunnen worden geprogrammeerd.

Kinderen die recentelijk, goed en wel genezen, huiswaarts zijn gekeerd :

Eliana en Stacy, twee hartpatiëntjes uit de DRCongo, resp. 3,5 en 5 jaar oud, zijn goed genezen huiswaarts gekeerd na een verblijf van 7 à 8 weken in ons land.

Leslie, afkomstig uit Burundi en 10 jaar oud, werd aan de heup geopereerd en is na een verblijf van 4 weken met een grote glimlach huiswaarts gekeerd.

Al die levensreddende mirakels zijn maar mogelijk dank zij een lange keten van solidariteit : de vereniging «  Keten van Hoop-Lisanga Lya Elikya » voor de kinderen uit de DRCongo, de vrijwilligers van « Aviation sans frontières Belgique », de fantastische onthaalfamilies in België, de geneesheren in de landen van oorsprong van deze kinderen, de medische teams van de Clinique Saint Luc en CHIREC, de solidaire scholen en al onze vrijgevige schenkers die zich aan onze zijde inzetten om levens te redden en opnieuw hoop te geven aan families die door ziekte zijn getroffen.

EEN OPRECHTE DANK AAN ALLEN !

 

 

Deel dit bericht!

Over de auteur : admin


0 berichten

Gerelateerd bericht

  TOP