Menu

Nieuws uit de landen waar we actief zijn

Rwanda: hartchirurgische missie in Kigali

Van 25 november tot 2 december vond in het King Faysal Hospital een hartchirurgische missie plaats. Er werden talrijke consultaties uitgevoerd met echografieën, 9 kinderen ondergingen een openhartoperatie en 22 kinderen werden behandeld door middel van katheterisatie. Tijdens de hele missie kon het lokale medische personeel door in duo’s te werken leren van hun Belgische collega.

DRC: Cardiologische missie in Kinshasa

In november reisden twee pediatrische cardiologen naar Kinshasa om jonge studenten geneeskunde op te leiden in pediatrische cardiologie tijdens consultaties die werden georganiseerd door artsen van de universiteitsklinieken en de Ngaliema-kliniek.
De volgende pediatrische hartchirurgische missie is gepland voor januari 2023. Het zal plaatsvinden in het centrum voor kinderchirurgie van de Ngaliema-kliniek en er kunnen kinderen tussen 5 maanden en 10 jaar worden geopereerd.

Senegal: opening van het chirurgisch paviljoen in Dakar

Sinds mei 2021 is de chirurgische afdeling van het Centre Hospitalier National d’Enfants Albert Royer in Dakar om veiligheidsredenen gesloten. Keten van Hoop België en Luxemburg hebben zich gemobiliseerd om de nodige middelen bijeen te brengen voor de renovatie van de gebouwen om er een nieuwe chirurgische eenheid in onder te brengen, die in januari 2023 moet zijn afgerond en de hervatting van de chirurgische activiteiten in februari 2023 mogelijk moet maken.

Deel dit bericht!

Over de auteur : admin


0 berichten

Gerelateerd bericht

  TOP