Menu

Het verhaal van Céline en Aimérance

Céline

Céline is een 17-jarig Congolees meisje dat leed aan een dubbele voetafwijking toen onze orthopedische chirurg, dr. Greta Dereymaeker haar voor het eerst zag in 2019 tijdens een missie van de Keten van Hoop België in Hoog-Katanga.

Het verhaal van Céline is heel ontroerend: het jonge meisje had al twee operaties ondergaan, die geen resultaat hadden opgeleverd.

 

Om zich te verplaatsen moest ze  op haar knieën kruipen. Onder deze omstandigheden was het leven voor Celine gestopt: geen school, geen vrienden.

Ze zag haar toekomst zeer somber in …..wat zou op haar zeventiende haar plaats in het leven kunnen zijn?

..en Céline na haar operatie, lacht al vol hoop naar de toekomst…

Een betere toekomst

Vandaag is Celine gelukkig omdat ze kan terug kan staan en lopen , hoewel ze nog revalidatie nodig heeft. Het is dankzij het werk en de toewijding van ons vrijwillig medisch team, de opvolging van het medisch team ter plaatse en de mensen die Keten van Hoop België steunen dat Céline nu kan lopen!

Céline, rechts op de foto, kan nu op haar benen staan en lopen!

Aimérance

Sommige kinderen worden geboren onder een geluksster, andere niet: Aimérance, een 6-jarig meisje, werd geboren met 2 klompvoeten, een ernstige voetafwijking die niet kan worden genezen zonder adequate behandeling. Deze behandelingen bestaan, maar de familie van Aimérance, die erg arm was, had niet de middelen om een ​​behandeling te betalen .

  

Aimérance tijdens het consult voor haar operatie…en na haar operatie

Gelukkig kwam het kleine meisje onderweg het team van Keten van Hoop België tegen en kon ze genieten van de gepaste behandeling: chirurgische ingreep onder leiding van dokter Greta Dereymaeker, gevolgd door 6 weken van gipsverband.

Vandaag gaat het goed met Aimérance, ze zit op school en er begint een nieuw leven voor haar!

Deel dit bericht!

Over de auteur : admin


0 berichten

Gerelateerd bericht

  TOP