Menu

Kinderen in België : Maeva is genezen !

U herinnert zich zeker nog van de aankomst in België van deze heel klein e baby van amper 4 maanden oud : een klein meisje, Maeva, dat ons toevertrouwd werd door ouders vol van hoop. Maeva leed inderdaad sinds haar geboorte onder een ernstige hartsmisvorming dat niet verzorgd kon worden in haar land, Benin.

IMG_6981

Maeva werd gelukkig ter plaatse onderzocht door een medisch team dat de juiste diagnostiek heeft kunnen vastleggen en dat, dankzij zijn contacten met de Keten van Hoop België, onmiddellijk beseft heeft dat de enige oplossing voor Maeva een operatie in België was.  Heel de Keten van Hoop is in actie getreden : analyse van het medisch dossier van Maeva in de Cliniques universitaires Saint-Luc, waar het medisch team zijn akkoord geeft om Maeva te laten overkomen. Mobilisering van de teams van de Keten van Hoop België om de fondsen te vinden om deze interventie te financieren en om alle administratieve procedures te vergemakkelijken voor haar komst in België, met de steun van de Belgische Ambassade te Kigali en de Dienst van de Vreemdelingen.

De vlucht van 9 uur naar België was een echte beproeving voor Maeva aangezien zij reeds zeer verzwakt was op het niveau van haar ademhaling.  Deze werd dus ook goed voorbereid : het kleine meisje werd geplaatst onder een beademingstoestel en werd begeleid, naast de teams van de vereniging Piloten Zonder Grenzen met wie de Keten van Hoop samenwerkt bij de komst van elk kind, door een dokter die ingeval van nood direct kon inspringen.

Een onthaalgezin was aanwezig om de kwetsbare Maeva op te vangen tijdens de interventie en haar herstel.  Met alle beschikbaarheid, liefde en geduld die nodig waren om haar eigen familie te vervangen tijdens haar verblijf in België.

Maeva werd ook met veel liefde ondersteund door de scholen van de Trinité-Saint-Georges te Wezembeek-Oppem, die hun leerlingen de waarden van solidariteit en delen willen bijbrengen door hen te laten deelnemen aan een concreet menselijk project : gefeliciteerd en dank aan het team van de onderwijzers !

Tijdens haar laatste consultatie was de emotie op zijn top: de operatie van Maeva was een succes en ze zal gezond en wel naar haar thuisland kunnen terugkeren waar haar ouders haar vol ongeduld opwachten.  Ze zullen een klein meisje in volle gezondheid teurgvinden, klaar om van het leven te genieten met al haar krachten.

IMG_6988   IMG_6979

Een enkel woord rijst bij ons op bij dit wonder van het leven en bij al deze goede wil die verenigd werd rond dit project. Dat zij hierbij de uitdrukking vinden van onze dankbaarheid!

images Dank u site web

Deel dit bericht!

Over de auteur : admin


0 berichten

Gerelateerd bericht

  TOP