Menu

Missie urologie in Senegal: 10 tot 15 kinderen staan op de lijst

Twee chirurgen van de Keten van Hoop België (Dokter Axel Feyaerts en Dokter StéphaneThiry) zijn op zaterdag 18 januari, samen met een verpleger (Dhr. Thierry Milcamps), naar Senegal gevlogen voor een 10-daagse missie urologie in het “Centre National Hospitalier d’Enfants Albert Royer.” In België werken ze alle 3 voor het centrum pediatrische urologie inde “Cliniques universitaires Saint-Luc” te Brussel.
10 tot 15 kinderen die tijdens de vorige missies door onze teams op consultatie werdengezien , zullen worden geopereerd . Deze gevallen zijn zéér complex: het zijn kinderen die aan serieuze urogenitale misvormingen lijden, met impact op hun geslachtelijke ontwikkeling.

Ons team werkt samen met twee dokters ter plaatse, o.a. Dokter Aby Ndoye.Dankzij de steun van de Keten van Hoop België heeft Dokter Aby Ndoye een specialisatie kunnen volgen (“Diplôme Interuniversitaire”) op de Universiteit van Lyon en heeft hij stages kunnen lopen in het “CHU Lyon”, in de “Hôpital Necker” in Parijs, in de “Cliniques universitaires Saint-Luc” te Brussel en in het “CHU” te Straatsburg.
Dankzij deze opleiding en de samenwerking met het medisch team van de Keten van HoopBelgië, zal Dokter Ndoye dé referentie worden in Senegal op het gebied van de behandeling van afwijkingen van de sexuele ontwikkeling bij kinderen.

Om meer te weten over deze missies:

Terugkeer van de missie urologie in Senegal
Missie naar het buitenland – Benin en Senegal

Om meer te weten over deze missies:

 

Deel dit bericht!

Over de auteur : admin


0 berichten

Gerelateerd bericht

  TOP