Menu

Chirurgische missies in DR Congo en in Senegal

De teams van de Keten van Hoop België zijn momenteel in DR Congo – Katanga en in Dakar in Senegal om er kinderen te opereren en te genezen.

Democratische Republiek van Congo – Katanga

Een team specialisten in de pediatrische orthopedie, geleid door Professor Greta Dereymacker, zit momenteel in het Centrum voor Gehandicapten kinderen KILIMA te LIKASI, om er kinderen te opereren die lijden aan misvormingen van de onderste ledematen.

Neema et Stephanie maken deel uit van deze groep kinderen: ons team had hen al gezien een paar maanden geleden, toen ze in het WOTE PAMOJA centrum vlak bij LUBUMBASHI zaten. Deze 2 meisjes hadden toen meer dan 600 kms gereisd met hun mama, om hen door Dr. Greta Dereymacker te laten zien:  hun laatste hoop… Dr.Greta Dereymacker kon toen enkel vaststellen dat de meisjes zwaar ondervoed waren, en dus te zwak om geopereerd te worden zonder risiko.

Er werd toen besloten om beide meijses en hun mama te laten verblijven in WOTE PAMOJA todat ze terug op kracht komen. Het is vandaag zo ver! Ons team zit momenteel terug in KILIMA, op korte afstand van WOTE PAMOJA en zal hen kunnen opereren!

En er zijn in WOTE PAMOJA en in KILIMA nog zoveel kinderen die ons help nodig hebben…

Indien u ons team ter plaatse wenst te steunen, kunt u vandaag een gift doen, héél speciaal voor het werk dat ze daar doen. Elk gift, groot of klein, is van harte welkom! Al zijn onze medische teams allemaal vrijwilligers, zijn er reis- en administratieve kosten, alsook medisch materiaal dat moet meegenomen worden.

Gelieve “Neema en Stephanie” als communicatie te vermelden, dan kunnen wij u op de hoogte houden van hoe de meisjes en hun mama het doen. U kunt ook rechstreeks op Facebook uw git doen, héél gemakkelijk! WE DANKEN U VAN HARTE!

Enfants Likasi

Senegal – Dakar

Dr. Damien Desmette, orthopedisch chirurg in het Ambroise Paré Ziekenhuis te Bergen, is momenteel in het Kinderzienkenhuis Albert Royer te Dakar, waar hij samen met zijn collega verpleegster kinderen zal zien op consultatie en opereren van aandoeningen van de onderste ledenmaten.

 

 

Deel dit bericht!

Over de auteur : admin


0 berichten

Gerelateerd bericht

  TOP