Menu

Onze chirurgische missies in het buitenland

Onze teams bereiden de volgende missies van de Keten van Hoop België in het buitenland voor : administratie, medisch materiaal, gedetailleerd programma,…vind ons terug op onze Facebook pagina om deze momenten van dichtbij te beleven!

Senegal, Dakar, missie van urologische chirurgie

Een team van de Keten van Hoop België zal zich van 23 tot 30 maart naar het Hôpital Albert Royer te Dakar begeven.

Het project van urologische chirurgie heroriënteert zich geleidelijk aan om ook het beheer van de sexuele ambiguïteit in acht te nemen.  Deze problematiek is heel reëel in Senegal, met een hoge impact.

Terwijl de gespecialiseerde teams voor dit soort afwijkingen in België 3 à 4 patiënten per jaar ontvangen, is de lengte van de wachtlijst in het Hôpital d’enfants Albert Royer veel langer… 20 families hebben het ziekenhuis reeds gecontacteerd om een medische oplossing te vinden die een antwoord kan bieden aan het lijden van hun kind.  En dit betreft slechts een heel klein deel van de betrokken families en kinderen door dit probleem, aangezien dit thema heel gevoelig is en soms nog taboe blijft op het menselijk en cultureel vlak.

Het hoog aantal gevallen in het land vindt waarschijnlijk zijn oorsprong in de problematiek van de bloedverwantschap, meer bepaald in landelijke gebieden, in de laattijdige vaststelling van deze gevallen of nog in bepaalde omgevingsfactoren die een vastgestelde invloed hebben op een hele reeks afwijkingen bij de geboorte.

De Keten van Hoop wil aan haar partners een globale begeleiding geven om deze kinderen te helpen : de missie zal samengesteld zijn uit een chirurg, een verpleegkundige voor de medische instrumenten, een endocrinoloog en een pedo-psycholoog.  Elk van hen zal een technische ondersteuning bieden eigen aan hun domein aan hun lokale homoloog en heel het team zal werken op een model van multidisciplinaire aanpak dat verdergezet zal kunnen worden op termijn.

                                        IMG-20171205-WA0006  IMG-20171208-WA0001

 

Tanguiéta, Benin, missie van orthopedische chirurgie

Van 1tot 12 maart zal een multidisciplinair team (chirurg, verpleegkundigen, anesthesist…) afkomstig uit verschillende Belgische ziekenhuizen – Hôpital Erasme, Grand Hôpital de Charleroi, groupe CHIREC – zich begen naar het hôpital Saint-Jean de Dieu te Tanguiéta voor een missie van orthopedische chirurgie onder de verantwoordelijkheid van Fabian Mungondo.

Op het programma staat : gespecialiseerde consultaties om de kinderen te oriënteren naar de aangepaste zorgen, nakijken en valideren van de geprogrammeerde operaties in de week, operatie van de bovenste of onderste leden van tientallen kinderen, nazorg na de operatie…. en mooie menselijke ontmoetingen!

IMG_20180306_175321

 

Deel dit bericht!

Over de auteur : admin


0 berichten

Gerelateerd bericht

  TOP