Menu

Onze volgende missies naar het buitenland

DRCongo

Missie orthopedische chirurgie in het Wote Pamoja Centrum in Lubumbashi

Tussen 25 mei en 7 juni 2019 begeeft een medisch team, bestaande uit een anesthesist, een verpleegkundige en twee technici gespecialisserd in orthesen en prothesen, zich naar het Wote Pamoja Centrum te Lubumbashi om er een opleiding te geven over de verzorging van klompvoeten.

Een essentieel onderdeel van het ondersteuningsprogramma is de vervaardiging van orthesen en prothesen.  Deze worden gemaakt van polypropyleen, een buigzamer, ecologischer en herbruikbaar materiaal dat ook door het Internationaal Comité van het Rode Kruis gepromoot wordt.  Aangepaste orthesen en prothesen maken het mogelijk om kinderen efficiënter te begeleiden tijdens de postoperatieve periode.

Tegelijkertijd zal Prof. Greta De Reymaeker, missieverantwoordelijke, aan het medisch en paramedich personeel van de provincie van Hoog-Katanga een cursus geven over de vroegtijdige opsporing van klompvoeten bij kinderen. Als klompvoeten niet vroegtijdig opgespoord en verzorgd worden, wat spijtig genoeg nog te vaak het geval is, ontwikkelen zich andere orthopedische aandoeningen (zoals bv. aan het bekken,…).

Missie orthopedische chirurgie in Kilwa

Van 15 juni tot 23 juni begeeft een team vrijwilligers van de Keten van Hoop België zich naar Kilwa, een afgelegen regio van Hoog-Katanga, om er kinderen te behandelen en opereren die lijden aan misvormingen van de onderste ledematen.

Aan deze missie nemen een coördinator, een orthopedische chirurg, een anesthesist en twee verpleegkundigen deel.

KIL_2017_10_25_225

Senegal: studiedag ter ondersteuning van het Diploma in Gespecialiseerde Studies (DES) in Kinderchirurgie.

Van 15 tot 23 juni verblijft een Frans-Belgisch team van de Keten van Hoop Europa in het Kinderziekenhuis Albert Royer in Dakar,  op uitnodiging van Dr. Gabriel Ngom, in het kader van de volgende specialisatieopleidingen: viscerale hepathische chirurgie en orthopedische chirurgie van de onderste ledematen.

Deze missie heeft tot doel het opleiden van specialisten afkomstig uit 6 West-Afrikaanse landen (3e en 4e specialisatiejaar).  De opleiding zal gegeven worden door Dr Robert Elbaum, Pediatrisch Orthopedisch Chirurg en Mevrouw Cristina Perez, gespecialiseerd verpleegkundige. Zij zullen hiervoor een beroep doen op telegeneeskunde: de chirurgische ingrepen worden rechtstreeks uitgezonden dankzij twee camera’s , waarvan één bevestigd op de operatielamp en één in de operatiezaal.  De chirurg is uitgerust met een microfoon en kan op die manier met de studenten in de opleidingszaal live communiceren.  De opleiding combineert de theoretische en praktische aspecten aangezien de studenten zich tijdens de ingreep om de beurt naar de operatiezaal mogen begeven.

20180508_112723     20180507_095901

Deel dit bericht!

Over de auteur : admin


0 berichten

Gerelateerd bericht

  TOP