Menu

Terug van een missie in Senegal

Op verzoek van het diensthoofd KNO en van de Directie van het Hôpital d’Enfants Albert Royer in Dakar, heeft een team van Keten van Hoop België tussen 9 en 13 juli een missie ondernomen waarbij meerdere kinderen, geboren met een schisis ( lip-en geheemeltespleet), werden behandeld.

Professor Isabelle Loeb, mond- kaak- en aangezicht chirurg en diensthoofd in het CHU Sint Pieters inBrussel heeft 10 kinderen op consultatie onderzocht en zij heeft ook samen met deverantwoordelijke van de programma’s van onze NGO, meerdere specialisten ontmoet die bij de behandeling van dergelijke aandoening betrokken zijn : chirurgen, tandartsen, orthodontisten en KNO specialisten.

In samenwerking met het Hôpital d’Enfants Albert Royer, het CHU Le Dantec alsook de faculteit geneeskunde van de Université Cheikh Anta zal een dispositief voor een multidisciplinaire behandeling worden ingericht teneinde reeds in 2020 met een technisch operationeel ondersteuningsprogramma ( o.m. via de organisatie van medische en chirurgische missies) in Dakar te kunnen starten.

 

Deel dit bericht!

Over de auteur : admin


0 berichten

Gerelateerd bericht

  TOP