Menu

Nieuws: medische-chirurgische missies in het buitenland en kinderen in België

MEDISCHE-CHIRURGISCHE MISSIES IN HET BUITENLAND

Missie van pediatrische chirurgie in Benin

Twee missies van pediatrische chirurgie vertrekken in september naar Benin. Onze teams van dokters en paramedische vrijwilligers zullen zich naar het ziekenhuis Saint-Jean-de-Dieu te Tanguiéta in het noorden van Benin begeven.  De Keten van Hoop België ontwikkelt lange termijn projecten met de teams van dit ziekenhuis (de verzorging van kinderen, opleiding en aanbreng van medisch materiaal).

Missie van KNO chirurgie: van 2 tot 9/09

Het team, geplaatst onder de leiding van Dokter Michel Dewever, pediatrische KNO chirurg bij Chirec, omvat 6 specialisten in pediatrische KNO chirurgie en een coördinator die de praktische en logistieke aspecten van de missie beheert.

Dokter Georges Verougstraete, chirurg KNO en cervicaal-faciaal

Dokter Afshin Yousefpour, chirurg KNO en maxilo-faciaal

Dokter Patricia Pelc, KNO

Dokter Julien Kersten, anesthesist

Mevrouw Caroline Boucaut, Mevrouw Laura Marchesi, verpleegkundigen

   nouveau né

salle attente

Benin_Tanguieta_ORL_09.2016 (2)

Missie van orthopedische chirurgie: van 16 tot 25/09

Het team, geplaatst onder de leiding van Dokter Pierre-Louis Docquier, orthopedische chirurg bij de Cliniques universitaires Saint-Luc te Brussel, omvat 8 specialisten in de pediatrie, allen vrijwilligers:

Dokter Jean-Paul Dusabe, chirurg

Dokter Thierry Pirotte, anesthesist

Mevrouw Christine Dames en Mevrouw Cyrielle Fauviot, verpleegkundigen

  1. Henri Callier, gipster
  2. Nicolas Peeters, kinesist

M.Yves Devreese, ortho-prothesist

Mevrouw Solande De Wouters, assistente in de orthopedie

Het zijn telkens tientallen kinderen die geopereerd en verzorgd zullen worden of die naar een consultatie zullen gaan zodat men ze kan oriënteren naar de meest efficiënte behandeling.

PL et patient

IMG_5347

IMG_1537

  

  • Missie Senegal Dakar: van 3 tot 13/09

Het doel van deze missie is om de samenwerking tussen de Keten van Hoop België en de lokale partners te formaliseren en een opleiding te geven (kwaliteitsaanpak).

Damien Desmet, orthopedische pediatrische chirurg bij CHU Amboise Paré te Bergen zal deelnemen aan de missie om te evalueren of missies van orthopedische chirurgie, KNO (in samenwerking met Keten van Hoop Luxemburg) en urologie ter plaatse gevoerd kunnen worden.

KINDEREN IN BELGIE

Twee jonge Congolese kinderen worden verwacht in september en oktober om geopereerd te worden van een ernstige hartafwijking bij de Cliniques Universitaires Saint-Luc te Brussel. Tijdens hun reis zullen ze begeleid worden door onze partner Piloten Zonder Grenzen België en ze zullen verwelkomd worden door de medische teams en hun gastgezinnen.

Het is telkens een zeer mooie keten van hoop die van start gaat om deze genezingen mogelijk te maken.

Volg ons op Facebook voor meer info of om nieuws te ontvangen van de kinderen!

Jean-Paul (3)     Melvine_2

Jean-Paul, 12 jaar en Melvine, 4 jaar, moeten beide geopereerd worden door een ernstige hartafwijking die in de weg staat van hun ontwikkeling en hun dagen in gevaar brengt.

Deel dit bericht!

Over de auteur : admin


0 berichten

Gerelateerd bericht

  TOP