Menu

Een terugblik op de missie orthopedische chirurgie naar de DRC

Een team van medische vrijwilligers is van 27 mei tot 16 juni naar Haut-Katanga in de Democratische Republiek Congo gegaan om er een missie orthopedische chirurgie uit te voeren. De gezondheidswerkers hebben 55 kinderen geopereerd, de meesten met klompvoeten* die na de geboorte niet snel genoeg waren behandeld en daarom een chirurgische behandeling nodig hadden. Zij hebben ook 135 consultaties verricht om de diagnose te verbeteren en kinderen met misvormingen van de onderste ledematen naar de meest geschikte behandeling te leiden: het aanmeten van beugels of chirurgische indicaties.

Dit was een prima missie, voorbereid en uitgevoerd in synergie met de plaatselijke medische teams. Naast de directe zorg voor de kinderen wordt de opleiding in pediatrische chirurgische technieken voortgezet om hen in staat te stellen steeds complexere misvormingen ter plaatse te behandelen.

*Een afwijking die bij kinderen vanaf de geboorte kan worden waargenomen en wordt gekenmerkt door een misvormde, gedraaide voet.

 

 

 

Deel dit bericht!

Over de auteur : admin


0 berichten

Gerelateerd bericht

  TOP