Menu

Steun het Rwanda solidariteitsfonds, help ons levens te redden!

Keten van Hoop België is sinds 2006 actief in Rwanda en ondanks de vele positieve ontwikkelingen blijft er één feit: de armste gezinnen kunnen de chirurgische ingrepen van hun kinderen niet betalen.
Daarom richt Keten van Hoop België in Rwanda een solidariteitsfonds op zodat alle kinderen, ongeacht de financiële situatie van hun familie, toegang hebben tot de gezondheidszorg die ze nodig hebben.

Medische teams ter plaatse worden hoe langer hoe meer autonoom

De actie van Keten van Hoop België maakt deel uit van het gezondheidsprogramma van de Rwandese regering en heeft tot doel de lokale medische teams geleidelijk aan autonoom te maken bij het behandelen van kinderhartmisvormingen. Tot op heden kunnen ze al opereren bij kinderen met misvormingen die een operatie toelaten zonder cardiopulmonaire bypass , terwijl complexere procedures nog steeds tijdens internationale missies worden uitgevoerd.

Financiële drempel tot gezondheid

Ondanks deze grote vooruitgang in de zorg blijft de toegang tot deze speciale zorg om financiële redenen beperkt. Het forfaitaire tarief voor operaties, onderzoeken, medicijnen en ziekenhuisopname werd immers door de ziekenhuisdirectie vastgesteld op $ 5.000. In Rwanda dekt het socialezekerheidsstelsel (RSSB = Rwandan Social Security Board) 90% van de kosten en moeten gezinnen deelnemen voor 10%, zijnde $ 500.

Voor veel gezinnen vormt deze $ 500 factuur een obstakel, en sommige kinderen hebben daarom geen toegang tot de zorg die ze nodig hebben.

Keten van Hoop België richt een solidariteitsfonds op

Een kind opereren in Rwanda is nochtans mogelijk! Keten van Hoop België wil bijdragen en richt daarom, naast zijn actie ter plaatse, een Solidariteitsfonds op.

410 € = 1 kind geopereerd van een hartfafwijking in Kigali.

Een gift doen

Om voor kinderen uit de armste gezinnen te kunnen zorgen en te kunnen opereren, hebben we jullie allemaal nodig. Het is dankzij jullie steun en vrijgevigheid dat deze kinderen gered kunnen worden !

Deel dit bericht!

Over de auteur : admin


0 berichten

Gerelateerd bericht

  TOP