Menu
Nica_mission_032016_Marvin_coeur_ hôpital

Missie hartchirurgie naar Nicaragua – 11 tot 20/02/2017

Een medisch team samengesteld uit artsen, anesthesisten, verpleegsters en verpleegers,.. allemaal gespeciliseerd in de pediatrie, en afkomstig uit verschillende universitaire ziekenhuizen (Universitaire ziekenhuis Saint-Luc te Brussel, UZ Gent) zal in februari naar het La Mascota ziekenhuis in Managua reizen om er kinderen die lijden aan zware hartfawijkingen te opereren.

Het zwaartepunt van de missies van Keten van Hoop naar het buitenland ligt altijd op het opleiden van het lokaal medisch team, om ervoor te zorgen dart ze op den duur meer autonoom kunnen worden.

Om ervoor te zorgen dat er kennisoverdracht kan plaatsvinden tijdens de missie, worden sommige kinderen geopereerd door het team van La Mascota, met het team van Keten van Hoop dat assisteert, en worden de meest complexe gevallen geopereerd door het Belgische team, met het lokaal team dat op zijn beurt assisteert.

De teams van Keten van Hoop brengen ook het nodige materiaal mee, en de geneesmiddelen dat er anders zouden ontbreken.

De MINSA (Ministerie van Gezondheid) heeft via de pers het werk van Keten van Hoop gewardeerd: “Het is dankzij de steun van Keten van Hoop België dat Nicaragua één van de beste kinderen hartchirurgie centrum van Centraal Amerika heeft”. Zie hier het volledig artikel: https://www.el19digital.com/articulos/ver/titulo:39504-inician-en-la-mascota-evaluaciones-para-operar-a-ninos-con-problemas-cardiacos

IMG_0517                   IMG_0587

Nicaragua 02.2017. JPG (1)                         Nicaragua 02.2017. JPG (4)

Dr Katrien François
Dr Kristof Vandekerckhove
Mr Korneel Vandewiele
Dr Mona Momeni
Dr Jef Willems
Mevr Evelien Van Acker
Mevr Claire Villé
mevr Maryline Fastré
Mr Brecht Follet
Dhr. Dave Michiels
Mevr Virginie Coppieters ‘t Wallant
Dr Astrid Haenecour
Mlle Mélanie Bauwin
mme Sophie Millet
Mlle  Benedicte Castiau
Ms. Maria Ines Gaviria
Deel dit bericht!

Over de auteur : admin


0 berichten

Gerelateerd bericht

  TOP