Menu
mission-rwanda-newsletter

Missie in Rwanda

Tussen 26/11 en 6/12 is er een team van 24 specialisten in de pediatrische cardiologie naar de King Faysal ziekenhuis in Kigali geweest om er een missie van hartchirurgie en katheterisatie te voeren.

Het nodige medische materiaal werd opgestuurd naar Kigali, dankzij de steun van medische en farmaceutische bedrijven.

mission-rwanda-newsletter

Ter plaaste hebben zij 12 kinderen kunnen opereren, alsook 12 andere kinderen kunnen verzorgen via hart-katheterisatie. Alles gaat natuurlijk niet altijd zoals gepland, maar dankzij het goede team spirit verloopt alles prima. Het is des te opmerkelijker dat het gaat over een team van specialisten vanuit verschillende Belgische ziekenhuizen, die dus normaalgezien niet samenwerken: het UZ Gent, de Cliniques universitaires Saint-Luc te Brussel, en het Jolimont ziekenhuis. Allemaal professionals die een gemotiveerd zijn door het opleiden van hun collega’s en het helpen van kinderen en gezinnen!

p1070266   p1070237

p1070225    p1070223

Tijdens deze missie werden er ook contacten gelegd en verder ontwikkeld met vertegenwoordigers van de maatschappij en van de lokale autoriteiten (Ministerie van Gezondheid), alsook van de academische wereld (CHUK).

Deel dit bericht!

Over de auteur : admin


0 berichten

Gerelateerd bericht

  TOP